Ontdek de Wereld van Ooracupunctuur

Fascinerende wereld

Vandaag duiken we dieper in de fascinerende wereld van ooracupunctuur. Deze unieke vorm van acupunctuur, ook bekend als auriculotherapie, is gericht op het stimuleren van specifieke punten op de oren. Elk van deze punten staat in verband met verschillende organen en systemen in het lichaam. Ooracupunctuur is een therapie die ik graag toepas in combinatie met andere behandelingen die ik geef, naast shiatsu, om het welzijn te bevorderen van mijn clienten.

Wat is Ooracupunctuur?

Ooracupunctuur is een traditionele Chinese geneeswijze die ervan uitgaat dat het oor een microsysteem is dat het hele lichaam vertegenwoordigt. Door kleine naalden te plaatsen in specifieke acupunctuurpunten op het oor, streeft deze therapie ernaar het lichaam te helpen genezen en de gezondheid te verbeteren. Dit kan bijdragen aan verlichting van pijn, stressvermindering en zelfs het ondersteunen van gewichtsverlies.

Waarom Ooracupunctuur naast Shiatsu?

Shiatsu is mijn voorkeurs-behandelmethode. Hierbij gebruik ik diverse druktechnieken op verschillende punten op het lichaam om de energiestroom te reguleren. Dat combineert perfect met ooracupunctuur omdat beide methoden werken op energiebanen, bekend als meridianen. Door ooracupunctuur te combineren met shiatsu, kan ik als therapeut een holistischer aanpak bieden. Dit leidt vaak tot een meer uitgebalanceerde energiestroom en een dieper niveau van ontspanning.

De Voordelen van Ooracupunctuur

De integratie van ooracupunctuur in mijn behandel-portfolio biedt meerdere voordelen. Het is bewezen effectief te zijn bij de behandeling van meerdere aandoeningen, waaronder:

  • Stress en angst
  • Slaapstoornissen
  • Chronische pijnklachten
  • Migraine
  • Spijsverteringsproblemen

Deze therapie is niet alleen effectief, maar ook snel en toegankelijk, waardoor het een uitstekende optie is voor hen die een natuurlijke en non-invasieve behandelmethode zoeken.

Doet het pijn?

Nee en ja. Sommige punten zijn erg gevoelig en daarom behandel je ze ook. Het kan dus zo zijn dat – zeker wanneer je erg gevoelig bent om welke reden dan ook – je een duidelijke prikkeling voelt die minder aangenaam is. Vaak helpt het dan om het erover te hebben en mijn ervaring is dat bij de meeste cli├źnten de irritatie snel wegtrekt.

Hoe je kunt beginnen

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat ooracupunctuur voor jouw gezondheid kan betekenen? Of je nu specifieke klachten hebt of simpelweg je algehele welzijn wil verbeteren, ooracupunctuur is een veelzijdige en aanpasbare behandelingsoptie. Neem contact met me op voor een gesprek waar we kunnen bespreken hoe deze bijzondere vorm van acupunctuur je kan helpen om een gezonder, gelukkiger leven te leiden, uiteraard kunnen we het er ook over hebben als je komt voor een “reguliere” shiatsu-behandeling.

Zoals altijd, bedankt voor het lezen!

Met een warme groet,

Karin