Even voorstellen

Karin Scholten. Aangenaam.

In 1996 heb ik bij de Dutch Bodywork Academy de opleiding voor shiatsutherapeut gedaan. Vrij snel daarna had ik het geluk met shiatsutherapeut en klassiek homeopaat Geer Fehling te mogen ontmoeten en bij haar een tijdje mee te mogen lopen in haar praktijk het Alternatief Medisch Centrum Leeuwarden, zodat ik als pas beginnend therapeut kennis kon nemen van haar jarenlange ervaring op het gebied van shiatsu.
In verband met haar leeftijd vroeg zij mij in mei 1999 de shiatsupraktijk van haar over te nemen en ik heb dit aanbod met beide handen graag aangenomen.

In de afgelopen jaren heb ik me ook bekwaamd in Yoi-shiatsu, een vorm van Zen-shiatsu; voetreflexologie; klassieke massage en segmentale massage bij de Dutch Bodywork Academy; triggerpointtherapie bij Ron Beenker; Dorntherapie bij Idelette Eijgelaar; Ooracupunctuur (auriculo) bij Raymond Vermeer van Verera.
Mijn behandelingen zijn dan ook vaak een mix van deze therapieën, aangepast aan de cliënt en aan het moment.

Ondertussen draait mijn praktijk alweer bijna 25 jaar. Op zichzelf succesvol (en daar ben ik blij mee!) maar eigenlijk doe ik dan alle mensen tekort die ik in die tijd heb kunnen helpen: een behandeling is immers meer dan alleen het toepassen van een aantal technieken. Het zijn de gesprekken en de spontane ingevingen die iedere behandeling weer uniek maken! Ik leer elke dag bij en realiseer me iedere keer weer dat een behandeling ook het resultaat is van een ontmoeting tussen mensen. Sommige van mijn klanten komen al bij me vanaf het begin en daar ben ik dankbaar voor, niet in de laatste plaats omdat mijn praktijk op die manier een levend onderdeel van meer dan mijn leven alleen is geworden.

Warme groet, Karin.