Therapiën

Shiatsu-behandeling is erop gericht het zelfherstellend vermogen van ons lichaam weer op gang te helpen en ook te houden.
Het Alternatief Medisch Centrum Leeuwarden (AMCL) biedt verschillende therapieën, zoals shiatsu, klassieke homeopathie, fytotherapie en Bachbloesemtherapie. Hier kunt u meer lezen over deze verschillende therapieën en bij welke klachten ze kunnen worden toegepast.

Shiatsu

Shiatsu is een bijzondere vorm van massagetherapie, die zijn oorsprong vindt in de traditionele Chinese Geneeskunde. Er wordt gebruik gemaakt van de oude ammamassagetechniek. Letterlijk betekent shiatsu 'druk met de vingers'.

De Japanner Tokujiro Namikoshi ontwikkelde rond 1920 een combinatie van traditionele acupressuur en ammamassage, waardoor een behandelsysteem ontstond dat op moderne fysiologie en anatomie was gebaseerd. Deze behandelvorm (ook wel klassieke shiatsu genoemd) wordt gegeven op de blote huid. In 1980 is shiatsu door de Japanse overheid als officiële geneeswijze erkend.Hoe werkt shiatsu?

Zoals bij vele vormen van oosterse geneeskunst, gaat het bij shiatsu ook om het gehele lichaam en de eenheid van lichaam en geest (holistische benadering). De shiatsu-behandeling is erop gericht het zelfherstellend vermogen van ons lichaam weer op gang te helpen en ook te houden.

Het verbetert en activeert bloedcirculatie en stofwisseling.

Blokkades, herkenbaar aan onder andere stijve spieren en beknelde zenuwen, kunnen hierdoor worden opgeheven. Shiatsu heeft een gunstige invloed op de spijsvertering, ademhaling, hart- en bloedvaten, het lymfatische systeem, zenuwstelsel, endocriene systeem en het geestelijk functioneren.

Daardoor wordt het met succes toegepast bij onder andere:

- hoofdpijn/migraine, spijsverteringsklachten

- bloeddrukklachten

- menstruatie- en overgangsklachten

- ter ondersteuning van de zwangerschap

- rugklachten, RSI-klachten

- klachten als gevolg van whiplash

- klachten van spieren en gewrichten

- tennis- of golfersellebogen

- stress en spanning


Maak een afspraak!

Er is natuurlijk geen betere manier om Shiatsu uit te leggen dan door het u zelf te laten ervaren. Wanneer u voor de eerste keer komt neem ik ruim de tijd om u alles uit te leggen en te vertellen hoe alles in zijn werk gaat. Hoe dan ook: U gaat ontspannen de deur weer uit!

Contact opnemen